mandag 4. mai 2009

Bursdagsfest paa landet!

I gaar ble jeg invitert til aa ferie dagen med familien. Vi drog tidlig om morgene og tok ferja over til ...... ja, over til den andre siden;) Derifra var den en liten taxi tur og vi var fremme. Naar vi ankomme huset hvor bursdagen skulle vaere var det fult opp med balong oppblaasing, lage mat og fylle pinjataen med godis ( pinjata er en papirfiguren du fyller med goderi og slaar paa etterpaa slik at goderiet faller ut).

Jeg snakket mest med faren i familien i og med at han snakket litt engelsk. Bursdagen var paa mange maater lik slik de er hjemme men sammtidlig forskjellig!! Det var musikk mat leker og goter men alt var forskjellig likevel. Polseer og lopmer var IKKE paa menyen!! Fikke forst en tortilla lompe med gronnsaker saa var det ribbesvor for vi fikk kylling og ris. Dette ble servert med store mellomrom. Tilslutt var det kake og is. Det morosmt var aa se hvor mange mennesker det var som dukket opp!! Vi snakker ikke 20 ,em narmer 60 sma og store. Alle koste seg og det var mat og rom for liten aa stor i og med at bursdagen ble holdt ute. Alle jobbet hardt og tro a;;e koste seg! \

En anne ting cec reagert paa var at de re-brukte plastik kopper, bestikk og tallerkner. Det vi i Norge liker med plastik er nettopp at du slipper opp vasken, men her nede tar de vare paa alt (har med penger aa gjore tror jeg). Alt ble vasket (retter sagt skylt i kaldt vann med litt saape hvis en var heldig) for det ble fylt med ny matog servert til nye gjester. HMM er ennaa ikke syk saa bank i boder og takk for det!!!

Etter en fin dag med familien tok vi baaten hjem og gikk til sengs. Dagen i dag har gaatt til aa snakke med familien og bussturen tilbake til San jose. I morgen gaar ferden til vulkano Arnal med en tysker (bombe virklig bombe..) ellers vet jeg ikke helt hva som skjer fremover men finner det vel ut og haaper jeg vil se solen igjen foer jeg forlater Costa Rica!!! Regntiden her nede har starter og tro det eller ei men fra og med maandesiftet var det som noen skrudde av solen og satte paa overskyet og regnmodus. Er vel tegn paa at det er paa tide aa forlate landet:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar