mandag 2. mars 2009

Det er tysker overalt her ned!!

Denne uken har det blitt mye farting altsaa! Blitt kjent med noen tyske jenter som er veldig koslige! Hahahaha er bare tysker her nede! De er bare 1 aar yngre enn meg, saa ikke noe aa tenke paa... Var paa kino paa tirsdag og ble veldig overrasket over hvor bra det var! Saa for meg et litt suspekt sted men dette var bra og billig, 1500 colones er det samme som 18 kroner eller noe i den duren, og stolene var super digge!!! Stor plass til foettene, faktisk mye bedre enn i Norge!!

Torsdag var j paa en ny aapning av en kunstutstilling paa museumet for samtiddskunst. Super spennede og masse fantastisk kunst! Drakk champis og snakket med en av kunstnerne om hans og noen av de andres verk. Jeg og Mona, den ene av de tyske jentene, gikk sakte gjennom hvert rom med bilder og figurer. Vi moette en norsk jente der som het Janne. Hun hadde jobbet der som volentoer for en maaned og kunne mye om utstillingen. Spennede aa hore hun fortelle saa innlevende om hvert kunststykke! Kunsten der er helt anderledes enn her hjemme fordi temaene er saa forskjellig. Her ligger de enna litt bak oss. Frigjoering, maktfordeling og krig er temaer som ennaa dominere. Dessuten er sterke farger veldig viktig her nede!! Mye av kunsten er veldig nasjonalromantisk og minner med om en oppgradert norsk bonderomatisk stil fra 1850 tallet.

Etter 3 timer mer kunstdiskusjoner drog vi til en lite pub kalt La Terverna eller noe i den duren. Super koslig sted som annbefales. Ikke mer enn 5-10 minutter unna, vaar kirken i Guadalope. La Terverna er en utebar som spiller alt fra Britny til salsa musikk... God steminge og gode drinker.

Fredag drog vi til denne lille labyrinten av utesteder! ALLE SOM REISER HIT MAA DRA DIT! Er en liten by med bare masse utesteder og for aa komme inn betaler du 2000 colones og faar to gratis drinker. Musikken er latina og rytmen er fatastik! Helt utrolig hvordan disse mennesken her nede kan bevege seg til musikken, men paa en annen side - hvis det er det de gjoer hver helg er det ikke noe rart de kan danse! De har dessuten verdens beste pizza der!! Droemmer ennaa om den!

Soendag var det "babyshower".. (Feiret husets datter's nye baby med "gavedryss") Det var som tatt ut fra en amerikansk film! ROSA ROSA og atter ROSA.... Utrolig fint!! Venter bare paa aa laste opp bilder... Det var karaoke, salsa dans og en gjeng trubaruder som underholdt... Hahahaha han sangeren var noe for seg selv!!! Maten var som vanlig meget god, selv om kaken var litt klissete full av marengs og greier! Var ca 60 gjester, bare damer eller jenter - men hallllllllllloen har ikke sett saa mange gaver i hele mitt liv!! Hun fikk saa mye babyklaer at hun ikke faar brukt halvparten for det lille nurke er ei voksen dame!!! Stemmningen var overmiddels fantastisk og alle hadde en super kveldl!!

Ellers er det min siste dag i San Jose/spansk-kurs i dag! Sagt hade til min laerer, og faatt mitt kurs diplom..

Skal ut til Cabo Blanco National Park i morgen. Men som vanlig komme det en overraskelse! Fikk mail om at bussen gikk 7 men kom innom OTEC for aa hente noe og da sa plutslig han som satt vedsiden av min supervisor at bussen gikk 6!!!! OKI her kan man IKKE stole paa noen!! Har hoert det super mange ganger, men kommer nok ikke til aa hore det nokk ganger! DOBBELT SKJEKK ALLTID HVEM, NAAR og HVA!! Ta ingen ting for gitt og stol aldri ALDRI paa noen!!! Skjekk alle ruter og tider selv for aa ikke brenne mer tid enn nodvendig!! Annet tips er for deg som skal reise; KJOP deg et slikt microfiber haandkle!! Av alt jeg har brukt penger paa er dette absolut det beste!! Toerker super raskt og tar ikke plass i det hele tatt!! Perfekt for den som har en sprengt sekk!!

Men skal naa ut aa danse salsa om ikke lenge saa maa komme meg heim att. ADIOS.

1 kommentar: